"Als dat ergens mogelijk is, dan is het toch in onze stad?"

Uitnodiging: Mensenrechtencafé XL op vrijdag 8 december 2017

Utrecht Mensenrechtenstad, ook na de verkiezingen!

CaféXL

Mensenrechtencafé XL – Vrijdag 8 december 2017 – 16:30 tot 22:30 uur

Ook dit jaar besteedt Utrecht aandacht aan de Internationale Dag van de Mensenrechten. Organisaties en personen die deel uitmaken van de Utrechtse Mensenrechtenbeweging nodigen wij hiervoor graag uit. Inmiddels hebben de eerste Utrechtse (aspirant)politici zich aangemeld om met ons in gesprek te gaan. We hopen dat u er ook bij bent!

Programma 

Het gesprek (17:00-18:30 uur) Een inclusieve samenleving van mensen die hun rechten kennen en elkaars rechten respecteren. Als dat ergens mogelijk is, dan is het toch in onze stad?

Vertegenwoordigers van Utrechtse organisaties snijden diverse mensenrechtenthema’s aan, stellen vragen en geven adviezen aan de toekomstige gemeenteraad. Publiek en politiek gaan vervolgens in gesprek over de manier waarop we onze krachten gaan bundelen om de titel ‘Utrecht Mensenrechtenstad’ ook in de volgende gemeenteraadsperiode recht te doen.

Diner (18:30-20:00 uur) Doorpraten kan tijdens een serieus lekker diner van VEEL SOEPS.

Muziektheater (20:00-21:30 uur) ‘The Bright Side of Life’  Theatermaker Bright Richards en muzikant Lamin Kuyateh geven een preview van deze komische en confronterende voorstelling over vluchten, inburgeren en thuiskomen in Utrecht.

Café Aansluitend een borrel om na te praten en plannen te smeden.

café theater diner

Aanmelden kan tot 6 december met dit formulier!
Als u aan het debat deelneemt is de toegang voor diner en voorstelling gratis, maar vol is vol, dus wacht niet te lang met aanmelden. Losse kaarten voor de voorstelling zijn tegen betaling verkrijgbaar bij Het Huis Utrecht.

Graag tot ziens op 8 december!

Het Mensenrechtencafé XL is een samenwerking van de Mensenrechtencoalitie met Art.1 Midden Nederland, Gemeente Utrecht en Het Huis Utrecht.

Agenda Inclusie Samenleving

terug naar boven