Over de mensenrechtencoalitie

Utrecht heeft een lange geschiedenis van diversiteit, betrokken inwoners en sterke sociale organisaties en initiatieven. Het begrip Mensenrechten is in de afgelopen tien jaar een rol gaan spelen als gemeenschappelijke basis waarop Utrechtse organisaties samenwerken. Ook in het beleid van de gemeente zijn inclusie, gelijke rechten en gelijke kansen belangrijke begrippen.

In dit klimaat groeide een informeel netwerk van organisaties en individuen, die zich inzetten voor Mensenrechten, gelijkheid en vooruitgang, voor iedereen in de stad. We werken samen op allerlei manieren en noemen onszelf de Utrechtse Mensenrechtencoalitie. Doordat we betrok­ken zijn bij verschillende thema’s, kunnen we van elkaar leren en elkaar aanvullen. Zo wisselen we kennis uit en verbinden de activiteiten en ambities. Daarmee willen we een bijdrage leveren aan de inclusieve samenleving.

Wil je hierover doorpraten? Neem dan contact met ons op: humanrights@utrecht.nl.

Onderstaand een filmimpressie van het MensenrechtencaféXL van 10 december 2019, gemaakt door Jumping Jackdaw/Lidewij Meijer. Also available with English subtitels 

 

terug naar boven