Update: Mensenrechtencafé XL op vrijdag 8 december 2017

Sprekers Mensenrechtencafé XL bekend!

Tijdens het Mensenrechtencafé XL ‘Utrecht Mensenrechtenstad, ook na de verkiezingen’ op vrijdag 8 december 2017 gaan publiek en politiek in gesprek over diverse mensenrechtenthema’s. Verschillende vertegenwoordigers van Utrechtse organisaties stellen vragen en geven adviezen aan de toekomstige gemeenteraad, zodat we de titel ‘Utrecht Mensenrechtenstad’ ook in de volgende gemeenteraadsperiode recht kunnen doen.

Het gesprek wordt geleid door Halil Ibrahim Karaaslan van  IZI Solutions. Hij is tevens docent en coach in het onderwijs en houdt zich actief bezig met het onderwijsdebat in Nederland. Halil pleit voor een inclusieve benadering van het onderwijs en maakt lastige thema’s bespreekbaar.

Onderstaande sprekers verzorgen een korte introductie per thema vanuit hun eigen (werk)ervaring:

  • Taco Nijhoff, bestuursvoorzitter van Solgu-Utrecht Onbeperkt, geeft een presentatie over de toegankelijkheid van onze openbare ruimte.
  • Lottie Cunningham, Mensenrechterverdediger uit Nicaragua en Utrechtse Shelter City gast, vertelt over haar verblijf in Utrecht en het belang van lokale actie en internationale samenwerking.
  • Bart Looman, programmamanager bij Pharos, gaat met ons in gesprek over gezondheidsverschillen in de stad.
  • Amal Mezgouri, teamleider Hulp aan Huis bij Stichting Al Amal, neemt ons mee in haar ervaring met gezinnen met een migratieachtergrond.
  • Cobie de Vos, directeur van Het Huis Utrecht en actief in Pact – een netwerk van Utrechtse cultuurmakers-, spreekt over culturele inclusie.

Interesse? Bekijk het complete programma of meldt u direct aan. De inschrijfperiode loopt tot woensdag 6 december 2017!

Het Mensenrechtencafé XL is een samenwerking van de Mensenrechtencoalitie met Art.1 Midden Nederland, Gemeente Utrecht en Het Huis Utrecht.

Agenda Inclusie Samenleving

terug naar boven