Humanistisch Verbond Utrecht

Wereldhumanismedag – Een Avond van Reflectie en Inspiratie

Op 21 juni viert het Humanistisch Verbond Utrecht Wereldhumanismedag op een bijzondere manier en zijn leden en sympathisanten uitgenodigd voor een avond vol inspiratie en reflectie bij De Witte Lely, Oude Gracht 296, Utrecht.

Op deze dag omarmen we menselijke waardigheid, vrijheid en gelijkheid. In een tijd waarin deze waarden soms onder druk staan, is het belangrijk om stil te staan bij onze gedeelde idealen en hoe we deze in de praktijk kunnen versterken.

Mis deze inspirerende avond niet en zet 21 juni in je agenda! Deel deze uitnodiging met vrienden en familie en laten we samen bijdragen aan een wereld van inclusie, respect en begrip.

Toegang: Gratis (donaties zijn welkom)

Programma:

  • 18:30 – Inloop
  • 19:00 – 21:00 – Programma

Hoogtepunten van de avond:

Lezing door Asefeh Abbas Zadeh, een gepassioneerde jurist bij het Humanistisch Verbond, zal ons meenemen in de kernwaarden van het humanisme en de betekenis ervan in de moderne samenleving.

Vertoning van de documentaire “The Law of Love”. Deze aangrijpende documentaire belicht de jarenlange strijd voor LGBTQI+-rechten in Tsjechië, met als centraal thema het recht op liefde en gelijkheid. Na de vertoning gaan we samen in gesprek over het thema onder leiding van een moderator. De film is ondertiteld in het Engels.

Borrel en napraten, waarbij er ruimte is om na te praten en nieuwe inzichten te delen.

Bekijk de trailer van The Law of Love: https://vimeo.com/619910173


terug naar boven