Woke en Weerstand Slotconferentie met Glorie Wekker – 7 juni

De afgelopen twee jaar werkten studenten en medewerkers van de Universiteit voor Humanistiek (UvH) samen in studiebijeenkomsten, dialoogmiddagen en workshops van het Comenius-NRO Woke en Weerstand project, om te ontdekken hoe zij als kritische coöperatieven kunnen samenwerken, in plaats van als wantrouwende antagonisten. Zo probeerden zij moeilijke en schurende kwesties op het terrein van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie en van dekolonisatie van hoger onderwijs op vruchtbare en concrete manieren te vertalen in curriculumherziening, rekening houdend met diverse opvattingen. 

We ronden het project op vrijdag 7 juni af met een landelijke slotconferentie op de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, waarin we de ervaringen en opbrengsten van de afgelopen twee jaar willen delen en bespreken.

Prof. Gloria Wekker is keynote spreker en er zijn diverse workshops waarin aspecten van het project centraal staan. Zie ook bijlage. 

De slotconferentie is bedoeld voor medewerkers en studenten van hoger onderwijsinstellingen en gerelateerde organisaties in Nederland en in het bijzonder degenen die geïnteresseerd zijn en werken op het gebied van Diversiteit, Equity en Inclusie en dekolonisatie van hoger onderwijs. 

Je kunt je aanmelden via deze link: https://www.uvh.nl/actueel/aanmelding-slotconferentie-woke-en-weerstand-project 

Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 24 mei 2024. (Let op: het maximaal aantal inschrijvingen is beperkt. Indien nodig werken we met een reservelijst)

Voel je vrij om deze uitnodiging te delen in je netwerk!

Voor meer informatie: neem ajb contact op met Woke en Weerstand projectmedewerkers via wokeweerstand@uvh.nl

We hopen je te verwelkomen op 7 juni. Deelname is gratis.

terug naar boven