Conferentie: ‘Een Wereld van Verschil’

Woensdagmiddag 22 mei 2024, Stadhuis Utrecht

De conferentie vormt de afsluiting van een groot meerjarig project naar sociale inclusie in instellingen. Tijdens de conferentie presenteert de Universiteit van Humanistiek haar boek, is er een foto-expositie van de fotograaf waarmee werd samengewerkt en gaan we in debat over de plek die mensen met een verstandelijke beperking in onze samenleving (maar ook andere mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden) kunnen innemen. Daartoe is er een afwisselend programma samengesteld met onder andere Lynn Berger en Astrid van der Kooij.

Meer informatie en aanmelden kan via de volgende link:

Conferentie ‘Een Wereld van Verschil.’ Instellingsterreinen en het goede leven voor mensen met een verstandelijke beperking – Universiteit voor Humanistiek (uvh.nl)

12.30 Inloop

13.00 Welkom door prof. dr. Margo Trappenburg

13.10 Presentatie boek Een Wereld van Verschil door dr. Femmianne Bredewold en dr. Simon van der Weele

14.00 Reactie Astrid van der Kooij (expert sociaal domein en ervaringsdeskundig ouder) en gesprek over alledaagse zorg op instellingsterreinen

14.30 Pauze

15.00 Reactie beleidsmaker en gesprek over sociaal inclusie beleid  

15.30 Reactie Lynn Berger (auteur van Zorg. Een betere kijk op de mens en Ik werk al (ik krijg er alleen niet voor betaald) en gesprek over de plek van zorg in onze hedendaagse samenleving. 

16.00 Overhandiging boek en afsluiting

16.15 Aleid Denier van der Gon (fotograaf en beeldend kunstenaar) ‘I invite you to come closer. Places of Difference.’
16.30 Expositie en borrel met hapjes

terug naar boven