Mensenrechtencafé – De Utrechtse Mensenrechten Klimaatpuzzel – 8 december 2022

Terug van weggeweest: namens de Utrechtse Mensenrechtencoalitie nodigen we je van hárte uit voor het Mensenrechtencafé op 8 december 2022 van 16:30 tot 21:30 uur in Het Huis te Utrecht! Tegen de achtergrond van de Internationale Dag van de Mensenrechten op 10 december we hopen er met jou ein-de-lijk weer een onvergetelijk Café van te maken.

Mensenrechten & Klimaat – De Utrechtse Mensenrechtenklimaat Puzzel
Het thema van dit Mensenrechten Café is Klimaat en Mensenrechten. Klimaatverandering is onlosmakelijk verbonden met mensenrechten, omdat klimaatverandering een verwoestend en ingrijpend effect heeft op de leefomgeving en welzijn van mensen. Deze mondiale verandering speelt ook armoede en ongelijkheid op globaal niveau meer en meer in de kaart. Maar zijn we ons daarvan al genoeg bewust? Ook in onze eigen stadsie? Op 8 december streven we ernaar om gezamenlijk de Utrechtse Mensenrechtenklimaat Puzzel te leggen.

Immers, ook in Utrecht voelen en zullen we de gevolgen van klimaatverandering in toenemende mate ook voelen op ons dagelijks leven. We willen dat iedereen gezond stedelijk kan leven. Waarbij iedere Utrechter een dak boven z’n hoofd heeft. Of de energierekeningen kan betalen. Waarbij er voedzaam en voldoende voedsel is. Elke jongere Utrechter de kans heeft om naar school te gaan. Je gezond in je stad kan bewegen. Al die rechten staan meer en meer onder druk. Wat kunnen en willen we daaraan doen? Daarover (en nog veel meer!) staat het Mensenrechten Café op 8 december volledig van in teken! !

Aanmelden
Wil je erbij zijn? Dat kan! Je kunt je via deze link registreren voor de bijeenkomst en inschrijven voor de tweetal Puzzelrondes.

We hopen je te verwelkomen op 8 december. Heb je vooraf prangende vragen ofwel andere ideeën? Schroom niet om contact met ons op te nemen via humanrights@utrecht.nl

Warme groeten, 

De Utrechtse Mensenrechtencoalitie Kerngroep

terug naar boven