Mensenrechtencafé – 13 oktober 2022 – De Digitale Rechten van de Utrechter

Je recht op privacy in onze digitale samenleving? Hoe zit dat met algoritmes? Gelijke behandeling en Mensenrechten? Digitalisering raakt onze mensenrechten op tal van aspecten en biedt zowel kansen als risico’s. En daar willen je we graag met je over in gesprek!

Op 13 oktober duiken we samen in de wondere wereld van digitale rechten. Utrecht is aangesloten bij de Cities Coalition for Digital Rights. Samen met experts uit het veld verkennen we de ontwikkelingen in Utrecht over digitale rechten en de uitdagingen die in het verschiet liggen op zowel lokaal én internationaal niveau. We zijn benieuwd: met welke drie acties onder de arm moet Utrecht aan de slag op het gebied van Digital Rights?

Wil je erbij zijn? Meld je dan nú aan via humanrights@utrecht.nl

Daarnaast, wederom verwelkomen we de Pitches! In pitches van 3 minuten presenteren organisaties/partners zich én ze vragen het cafégezelschap om reacties, tips, contacten of praktische hulp. Heb jij een concreet vraagstuk, prachtig project of dringende oproep over Digitale Rechten in Utrecht? Meld je dan aan als Pitcher.

Aanwezig bij het Mensenrechtencafé?

Toegang is gratis, vooraf aanmelden vinden we fijn. Meld je aan – ook als Pitcher – via humanrights@utrecht.nl.

Het Programma

Tijd
16:30 – 17:00 Inloop & borrel
17:00 – 17:05 Welkom!
17:05 – 17:30 In gesprek | Digital Rights & Utrecht
17:30 – 18:00 De Pitches
18:00 – 18:30 Borrel

Praktisch

  • Tijd: 16:30 tot 18:30 uur
  • Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP te Utrecht
  • Ruimte: Foyer

Zien we je daar? Tot dan!

De Kerngroep Mensenrechtencoalitie Utrecht

terug naar boven