"Kunnen we allemaal evenveel doen voor het klimaat?"

De Utrechtse Mensenrechtencoalitie

Hoe gaan we op 10 december de internationale dag van de rechten van de mens 2019 vieren?

De Utrechtse Mensenrechtencoalitie, Art. 1 Midden Nederland en Utrecht4GlobalGoals nodigen je uit voor het MensenrechtencaféXL 2019 RECHT OP EEN TOEKOMST Mensenrechten in tijden van klimaatverandering op de Internationale Dag van de Mensenrechten, dinsdag 10 december van 17:00 tot 22:00 uur in Het Huis Utrecht.

In de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat niets over bescherming tegen milieuvervuiling of over het recht op schone lucht. Dat waren 71 jaar geleden nauwelijks onderwerpen van gesprek. Inmiddels is wel duidelijk dat mensenrechten en klimaatverandering onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als we de wereld leefbaar willen houden voor toekomstige generaties, gaan inzet voor Global Goals en mensenrechten hand in hand.

Utrecht heeft een brede Mensenrechten- en Global Goals-beweging, die veel mensen verbindt. Die mensen nodigen we uit om te praten over samenwerking en versterking. Laten we elkaar inspireren, nieuwe plannen maken en aan de slag gaan!

Het wordt een avond met bevlogen sprekers, theater, een vegan diner en aanstekelijke salsamuziek. Leer de Utrechtse mensenrechtenorganisaties kennen en kom energie opdoen voor de toekomst!

De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht. En wacht niet te lang, want het aantal plaatsen aan tafel is beperkt.

Zie Facebook en Twitter voor updates van het programma en meld je hier aan.

Uitnodiging voor het mensenrechtendiner in Utrecht van mensenrechtenorganisaties en mensenrechten.

Door: Annemarie Voortman

Mensenrechten Milieu

terug naar boven