Workshop: Dromen over een Betere Stad

Javaanse feministe en schrijver Kartini
Javaanse feministe en schrijver Kartini.

Door: Annemarie Voortman

Utrecht is een Mensenrechtenstad en een Global Goals stad. We dromen met z’n allen over een Utrecht dat nog socialer, toegankelijker en groener is dan het nu al is.
Altijd en overal hebben mensen dit gedaan. Wat kunnen we leren van de feministen die aan het begin van de vorige eeuw droomden over hoe hun stad socialer en toegankelijker kon worden?

Ben je ook een ‘Urban Dreamer’? Doe dan mee aan de workshop ‘Mensenrechten en Sociaal Dromen in de stad’ van de Universiteit Utrecht ism de Mensenrechtencoalitie. Daarin wordt het werk van drie vrouwelijke activisten besproken, die aan het begin van de vorige eeuw droomden van – en schreven over- een mooie toekomst voor de stad: De Nederlandse dichter Henriette Roland Holst, Zuid-Aziatische schrijver en pedagoog Rokeya Sakhawat Hossain, en de Javaanse feministe en schrijver Kartini. Aan de hand daarvan praten we met elkaar over wat we kunnen leren van hun ideeën voor een fijnere stad en een betere wereld.

De workshop is zeker niet alleen bedoeld voor wetenschappers studenten. Iedereen die geïnteresseerd is in het nadenken over een betere stad is welkom. De voertaal zal Nederlands zijn en iedereen is welkom.

Nederlands dichter Henriette Roland Holst
Nederlands dichter Henriette Roland Holst

Datum: Woensdag 15 mei 2019, 12:15 uur – 15:30 uur. Locatie: Sweelinckzaal, Drift 21, Utrecht. Toegang: Gratis. Er zijn drankjes en snacks aanwezig om jullie hersenen te voeden! Geïnteresseerd? Geef je dan op door een mail te sturen naar: B.Bagchi@uu.nl .

Educatie Vrouwenrechten

terug naar boven