Over de mensenrechtencoalitie

Utrecht heeft een lange geschiedenis van diversiteit, betrokken inwoners, sterke sociale organisaties en initiatieven. Het begrip Mensenrechten is in de afgelopen tien jaar een rol gaan spelen als gemeenschappelijke basis waarop Utrechters samenwerken. Ook in het beleid van de gemeente zijn inclusie, gelijke rechten en gelijke kansen belangrijke begrippen. We zijn goed op weg en blijven hieraan werken.

In dit klimaat groeide een informeel netwerk van organisaties en individuen, die zich inzetten voor onze mensenrechten en gelijkheid en vooruitgang, voor iedereen in de stad. We werken samen op allerlei manieren en noemen onszelf de Utrechtse Mensenrechtencoalitie.

Ondanks dat we betrok­ken zijn bij verschillende thema’s, kunnen we van elkaar leren en elkaar helpen. Zo wisselen we kennis uit en verbinden de activiteiten en ambities. Daarmee willen we een bijdrage leveren aan de inclusieve samenleving.

Sluit je bij ons aan! Je kunt jezelf of je organi­satie aanmelden als Aanjager, Drager of Steuner door te mailen naar info@humanrightsutrecht.nl.

Benieuwd naar wat we doen?

Krijg hieronder een impressie van ons Mensenrechtencafé XL op 8 december 2017 en bekijk ons manifest ‘We zijn Utrechters’.

 

terug naar boven