"Het zijn de kleine stappen die ons naar vrede brengen."

PAX - Ambassade Utrecht - Su-Shi - restaurant SYR

Voorbij het hokjesdenken tijdens de ‘Walk of Peace’ in Utrecht

In het kader van de Vredesweek organiseren Ambassade van Vrede Su-Shi en restaurant Syr op zaterdag 23 september een Walk of Peace in hartje Utrecht. Een wandeling met het thema ‘voorbij het hokjesdenken’. 

walk of peace

Langs de route vind je bijzondere, bekende en juist minder bekende locaties en kan je kennis maken met de vrijwilligers van mooie initiatieven en organisaties in Utrecht die op hun eigen manier hun steentje bijdragen aan de nationale Vredesweek. Van kerk en moskee tot het buurtcafé waar de lekkerste koffie wordt geserveerd. Van de sterrenwacht tot de oude bajes van Utrecht. Van exposities tot aan geweldige mensen langs de weg die vredeskoekjes uitdelen.

Na deze wandeltocht van 9,9 km door Utrecht weet je niet alleen meer over de historie van stad maar heb je kunnen zien, horen en voelen hoe er vanuit verschillende perspectieven en op verschillende manieren inhoud wordt gegeven aan het bijdragen aan vrede. De stap naar world peace is onmetelijk groot, maar het zijn juist de kleine stappen die ons verder tot elkaar en naar vrede brengen. Laten we samen alvast wat kleine stappen zetten.

Klik hier om je gratis aan te melden. 

Na aanmelding ontvang je de routekaart en beschrijving in je mailbox. Je kunt samen oplopen met een aantal wandelaars aan de start van de route, je kunt individueel of in groepjes deelnemen, de keuze is aan jou. De deelnemende organisaties staan tussen 11.00 en 17.00 uur voor je klaar. We kijken er naar uit om je te ontmoeten op 23 september!

Bron: PAX – Walk of Peace Utrecht

Over PAX: PAX staat voor vrede en brengt mensen bij elkaar die de moed hebben om voor vrede te gaan. Samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers wereldwijd werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld.

Over de Nationale Vredesweek: We leven in roerige tijden. Juist nu groeit het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is. De beelden van vluchtelingen en oorlog en groeiende polarisatie in ons eigen land onderstrepen het belang dat we ons moeten inzetten voor vrede. De Nationale Vredesweek is hét moment om samen in actie te komen.

Agenda Samenleving Vrede

terug naar boven