Café Averechts

Je kunt weer genieten voor het goede doel!

glazen die hangen in een café, goede doelen, goede doelen Nederland, goede doelen kiezen, Utrecht

In Utrecht zit een heel bijzonder café, waar je kunt genieten terwijl je iets bijdraagt aan de wereld: Café Averechts! In dit café geniet je niet alleen van goede live muziek en heerlijk eten, de fooienpot wordt ook nog eens verdubbeld en aan wisselende goede doelen gegeven.

meisje zit aan een bar te lachen, afbeelding voor stuk over goede doelen Nederland, goed doel, goede doelen kiezen, Utrecht agenda.

Het goede doel van deze periode is het Tanka Tanka Psychiatric Hospital in Gambia. Het ziekenhuis is één van de weinige psychiatrische ziekenhuizen in West-Afrika. De mensen die in het ziekenhuis worden opgevangen zouden anders verstoten worden. De donaties van Café Averechts komen ten goede aan een nieuw sanitair blok voor de mannenafdeling van het ziekenhuis. Dit is ontzettend belangrijk, vooral nu hygiëne levensreddend kan zijn.

Op dit moment zijn de toiletten op de mannenafdeling niet meer te gebruiken door een kapotte watertoevoer, afvoerverstoppingen en kapot sanitair. Hierdoor doen de patiënten nu overal op het terrein hun behoefte, waardoor het er smerig en onhygiënisch is. Patiënten kunnen zich ook niet meer fatsoenlijk wassen en gebruiken emmers water van de pomp.

Door het coronavirus moest Café Averechts een paar maanden dicht, maar het is op dit moment weer geopend. Je kan op dit moment dus weer naar Café Averechts toe op vrijdagen en zaterdagen. Op vrijdagmiddag zijn ze vanaf 17:00 uur open en op zaterdag vanaf 21:00 uur. Je moet wel van tevoren reserveren en je moet anderhalf meter afstand houden.

Heb je zin in een gezellig avondje met goede live muziek, heerlijk eten en lekkere borrels? En wil je tegelijkertijd bijdragen aan het goede doel? Ga dan zeker een keer bij Café Averechts langs!

Door: Annemarie Voortman

Agenda Cultuur Kwetsbare mensen

terug naar boven