Hoe kun je helpen op anderhalve meter?

Koetjes en Kalfjes

Twee studenten hebben dit initiatief genomen omdat ze er alles aan willen doen om ervoor te zorgen dat ouderen zich niet alleen voelen in deze tijden van corona-lockdown. Het idee is simpel: ze matchen één student (kalfje) aan één oudere (koetje) om één keer per 2 à 3 dagen te bellen. Om de match tussen koetje en kalfje te maken kijken ze naar interesses, beroep en opleiding van zowel de oudere als de student. Op deze manier hebben de mensen al iets gemeen voordat ze gaan bellen. 

afbeelding van koe die dicht bij de camera staat, je ziet vooral zijn snuit, post over coronavirus lockdown. Er is een initiatief dat koetjes en kalfjes heet waarbij je eenzame ouderen kan opbellen.

Ken je een oudere die behoefte heeft aan contact? Dan is het leuk om hem/haar op te geven! Heb je zelf wat tijd over? Geef jezelf dan ook op!

Hacking Corona

-Dutch Hacking Health gelooft dat de problemen die we nu ervaren op zorg- en welzijns-gebied alleen maar kunnen oplossen door het bundelen van kennis en expertise. Ze hebben een platform gebouwd waar mensen samen kunnen werken aan oplossingen: de online hackathon. Deel jij graag je kennis en zoek jij graag naar oplossingen? Kijk of je hier wat kunt bijdragen!

Voedselbank Utrecht

De Voedselbank Utrecht heeft aangegeven dat er niet genoeg producten zijn voor de klanten van de voedselbank. Hun voorraad vliegt er daardoor veel te snel doorheen. Zij ontvangen graag houdbare en verse producten. Kijk voor alle informatie op hun website.

markt met allemaal verse groenten, voor post over voedselbank Utrecht, wat kan je doen in de tijd van corona lockdown?

Iets om rekening mee te houden:

Veel mensen hamsteren de goedkoopste producten, waardoor duurdere producten overblijven. Mensen die bijvoorbeeld maar 50 euro per week te besteden hebben, kunnen zich die duurdere producten moeilijk veroorloven.

Bezorg maaltijden in wooncomplexen voor ouderen

Volgens Cosbo Utrecht worden maaltijden voor ouderen door de bezorgdiensten nog maar tot de deur afgeleverd vanwege het coronavirus. Woon je dichtbij een wooncomplex? Vraag of je kan helpen met het verdelen van de maaltijden onder de bewoners (uiteraard terwijl je afstand houdt).

Boodschappertjes

Toevlucht Utrecht

Toevlucht biedt op dit moment 24-uurszorg omdat het niet veilig is dat hun gasten (migranten, vluchtelingen of asielzoekers) de straat op gaan met deze uitbraak van het coronavirus. Dit betekent dat er veel meer mensen nodig zijn die helpen bij de opvang. Natuurlijk worden de mensen die de eerste symptomen vertonen apart opgevangen. Wil jij graag meehelpen? Neem dan contact op met Toevlucht (info@toevlucht.nl). Zie hieronder de exacte oproep.

Door: Annemarie Voortman

Armoede Daklozen Eenzaamheid Kwetsbare mensen Samenleving Senioren Vluchtelingen Wijken

terug naar boven