"Zulke oprechte en inclusieve ontmoetingen zijn nodig voor Oekraïne"

Pax

Een unieke gebeurtenis: PAX heeft in Oekraïne (religieuze) partijen bijeen gebracht

Ze kwamen samen om te praten over godsdienstvrijheid en vrede, ondanks hun religieuze verdeeldheid. Een unieke gebeurtenis. Of zoals één van de deelnemers zegt: “Zulke oprechte en inclusieve ontmoetingen zijn nodig voor Oekraïne om redelijke compromissen te vinden in de ingewikkelde religieuze situatie.”

Binnen het project Geloof in religieuze diversiteit, gefinancierd door de Nederlandse vertegenwoordiging bij de OSVE, werkt PAX met Oekraïense partners samen om uit te zoeken wat de grootste problemen zijn met godsdienstvrijheid. Ze roepen de hulp in van dialoogbegeleiders, zogenaamde vredesingenieurs, om het gesprek aan te gaan in gemeenschappen waar de spanningen het hoogst zijn opgelopen. En samen met de Raad van Kerken en Religieuze Organisaties onderzoeken ze verder het vredespotentieel van gelovigen in Oekraïne. Lees verder over de ontmoeting op de website van Pax.

Twee vrouwen van Pax bij bespreking tussen verschillende religieuze leiders in Oekraïne. Ze zitten aan een ronde tafel om over vrede en godsdienstvrijheid te praten.

Geloof Internationale Samenwerking Vrede

terug naar boven