"Liefde is een mensenrecht!"

Wij waren aanwezig bij de Utrecht Canal Pride!

Samen met de Utrechtse Shelter City-gast Inga en de Shelter City-gast Vincent uit Maastricht waren wij afgelopen zaterdag aanwezig bij de 3e editie van de Utrechtse Canal Pride. Inga en Vincent zetten zich allebei in voor mensenrechten: Inga zet zich in Kirgizië in voor mediamonitoring en tegen haatspeech. Vincent zet zich in voor LHBTI-recht in Kenia, wat erg nodig is want de Utrechtse Canal Pride. Inga en Vincent zetten zich allebei in voor mensenrechten: Inga zet zich in Kirgizië in voor mediamonitoring en tegen haatspeech.

Utrecht Canal Pride

Vincent zet zich in voor LHBTI-rechten in zijn land, wat erg nodig is want homoseksuelen kunnen 5 tot 14 jaar gevangenisstraf in Kenia. Voor Vincent was de Canal Pride dan ook erg speciaal. En dat is natuurlijk ook logisch: stel je voor dat je in je eigen land vervolgd kan worden voor je geaardheid en op een dag sta je te dansen op een boot, varend door de grachten van een stad waar iedereen is uitgelopen en verkleed is om hun trots op de LHBTI-gemeenschap te vieren. Vincent vertelde ons: “Afgelopen week was mijn verjaardag en dit is het beste cadeau dat ik had kunnen krijgen. Dit is echt de beste dag van mijn leven.” Wij waren alleen maar dankbaar en blij dat Vincent veilig was in ons mooie Utrecht en dat we met hem mee mochten feestten op deze speciale dag.

Cultuur Inclusie LHBT Seksualiteit

terug naar boven