Rolstoelgebruikers in Utrecht kunnen nu ook van de natuur genieten door dit initiatief!

rolstoeltoegankelijk pad over de Utrechtse Heuvelrug
© RTV Utrecht/Richard Grootbod.

Als je slecht ter been bent was er in Utrecht eigenlijk nergens een plek waar je terecht kon om van de natuur te genieten (en zelfs in de stad is het ook niet altijd makkelijk). Boswachter Corine Koreman vond dat daar verandering in moest komen. Door sponsoren, giften en een crowdfundingsactie is er nu een pad over de Utrechtse Heuvelrug gekomen dat rolstoeltoegankelijk is. Onze eigen Andrea Schouw-Naphegyi ging letterlijk op pad met RTV Utrecht om het pad uit te testen. Bekijk hier het item van RTV Utrecht (vanaf 04:12).

De wens is natuurlijk dat er meer van dit soort paden in Nederland komen. Geld hiervoor wordt ingezameld via de app Taperuse. Met deze app betaal je niet de volledige dagprijs als je ergens naartoe gaat, maar alleen voor de tijd dat je er bent. Het uitgespaarde bedrag kan gemakkelijk met de app als donatie worden overgemaakt naar geselecteerde goede doelen. In de provincie Utrecht zijn die doelen onder andere Kasteel Groeneveld in Baarn, Informatiecentrum de Veldschuur in Leersum en de boswachterspaden Stulp en Kasteeltuin in Lage Vuursche en Grebbelinie in Renswoude.

Dus als het lekker weer is de komende tijd, ga er lekker op uit en draag bij aan het tot stand komen van meer rolstoeltoegankelijke natuurpaden!

Beperking/toegankelijkheid Inclusie Samenleving

terug naar boven