Op deze verassende manier probeert Utrecht de bewoners gezond te laten wonen

Gezond wonen: Project Place2BU. Bewoners worden hier gestimuleerd om sociaal contact met elkaar te hebben.
©Daniel Shirzaad.

Volgens het Stedelijk Gezondheidsbeleid van de Gemeente Utrecht is sociaal contact het allerbelangrijkste voor mensen om een gevoel van gezond leven te hebben. Het creëren van een omgeving waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen kletsen en leren van elkaar is één van de belangrijkste dingen voor gezond wonen. Dit is waar Place2BU door geïnspireerd is. Bewoners worden gestimuleerd contact met elkaar te hebben door een commissie die allerlei leuke evenementen bedenkt. Nieuwe bewoners worden gekoppeld aan mensen die er al wonen, om contact te bevorderen in de wijk. Ook is er een ruimte in het midden van de woningen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. .

Om meer hierover te lezen ga naar de blog van Healty Bites Utrecht. Wil je weten welke organisaties in Utrecht werken aan gezond wonen en leven? Ga dan naar deze pagina en klik op het “filter op” icoontje en ga naar “wijken”.

terug naar boven