8 maart: Internationale Vrouwendag

Hoe ga jij dit jaar Internationale Vrouwendag vieren? In Utrecht is er genoeg te doen!

Utrecht in Dialoog in de Kargadoor

Utrecht in Dialoog komt naar De Kargadoor! Op donderdag 7 maart gaan we in gesprek over gelijke rechten. Wat betekent mannelijkheid en vrouwelijkheid en is het opkomen voor gelijke rechten, of vrouwenrechten, nodig? Met oog op International Women’s Day en The Women’s March in Amsterdam nodigen we iedereen uit om in hartje Utrecht te komen praten over wat vrouwenrechten betekenen, zowel voor mannen als vrouwen. Alle mannen en vrouwen uit Utrecht, wees welkom om je stem te laten horen!

Programma

19.00 uur: inloop en ontvangst op De Kargadoor
19.30 uur: inspiratie en kennismaking
19:45 uur: in dialoog in groepen van 6-8 personen
21.45 uur: opbrengsten en inzichten delen
22.00 uur: vooruitblik en informeel napraten
22.30 uur: afsluiting

internationale vrouwendag 2019

Vrouwenweekevenement van Vrouw van Nu

Wil jij de genomineerden (Rajae El Mouhandiz, Tante Rikie, Sandra Ronde-van der Laan en Saskia van den Ouden) voor de Vrouwen van Nu Verschilmaker Award 2019 live ontmoeten? Wil je interessante en gezellige ontmoetingen met andere vrouwen bij een hapje en een drankje op een inspirerende locatie? Wil je mee genieten van de prachtige muziek van jonge musici van het Prinses Christina Concours? Kom dan naar het Vrouwenweekevent 2019!

internationale vrouwendag tante rikie

Het Mama Cash Feminist Festival x MOED bij het Centraal Museum Utrecht.

Mama Cash heeft samengewerkt met MOED (Museum of Equality and Difference) om een programma te maken rond de tentoonstelling “What is left Unseen”. Door bijdrages van kunstenaars, onderzoekers, curators en makers kan je de tentoonstelling beleven in de context van Internationale Vrouwendag en feministen en de emancipatie vieren.

8 maart internationale vrouwendag

Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog heeft een feestelijke vrouwendialoog georganiseerd met als thema Gelijkwaardigheid. Praat onder het genot van een hapje en een drankje over ervaringen, dromen en mogelijkheden. Van 18:15 tot 22:00 in de Alchemist, koningin Wilhelminalaan 8, Utrecht. Aanmelden kan hier.

Programma

18:15 Inloop en maaltijd
18:45 Muziek en gedicht: Geboorte, voorgelezen door Lilith Smidt.
19:00 Vrouwen aan het woord
19:30 Dialoogtafels
21:00 Opbrengsten delen
21:30 Napraten met drankje

8 maart internationale vrouwendag

Optreden van wereldvrouwenkoor Mihira Internationale vrouwendag.

8 Maart is een dag om stil te staan bij de schoonheid en kracht van vrouwen, in al hun diversiteit en veelkleurigheid.
Hoe kunnen we dat beter doen dan door te luisteren naar een multicultureel vrouwenkoor waarin vrouwen elkaar de mooiste (vrouwen)liederen uit hun geboortestreek leren?

Datum: vrijdag, 08 maart 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Nieuwegracht 51, Utrecht
Entree: € 20,00
 Georganiseerd door: Nederlandse Graal Beweging

8 maart internationale vrouwendag

 

Agenda Vrouwenrechten

terug naar boven