Al Amal & JCI Utrecht

Bewoners van Utrecht met elkaar in gesprek

MR-Cafe-Al-Amal1

Verbinding in de wijk, tussen jongeren en ouderen, mensen van verschillende achtergronden. Hoe realiseren we dat? Stichting Al Amal, JCI Utrecht en de Mensenrechtencoalitie organiseerden op woensdagavond 26 september een mensenrechtencafé over dit thema. Het bleek een succes.

Voel jij je veilig in jouw buurt? Ken jij je buren? Pas je bijvoorbeeld wel eens op hun kinderen? Niet iedereen zal dezelfde antwoorden geven op deze vragen. Segregatie in de wijk komt namelijk steeds vaker voor. Tijdens de najaarseditie van het mensenrechtencafé gingen we in gesprek over dit thema. Vooroordelen werden geslecht, uitdagingen benoemd en stevig gediscussieerd. Een panel, bestaande uit leden van wijkraden, gemeente-adviseurs, actieve bewoners en partijleden van D66 en GroenLinks, legden de aanwezigen diverse casussen voor met succesverhalen én uitdagingen over het creëren van verbinding in wijken.

MR-Cafe-Al-Amal2

De aanwezigen afkomstig uit diverse wijken werden uitgedaagd bij stellingen en aangemoedigd kansen te zoeken om verbinding (tussen de bewoners) verder tot stand te brengen. Met als resultaat diverse praktische ideeën om mee aan de slag te gaan en te werken aan een (nog) mooier Utrecht. Na de afronding was er ruimte om met een borrel in de hand met elkaar door te praten over het thema en de mogelijkheden in de eigen wijk, waarbij iedere deelnemer het eerste drankje gevraagd werd met iemand die hij/zij nog niet kende te nuttigen!

Over JCI
JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke verandering te realiseren. Wereldwijd hebben we meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland heeft  zo’n honderd lokale verenigingen, waarvan JCI Utrecht er eentje is.

Diversiteit Eenzaamheid Inclusie Samenleving Wijken

terug naar boven