Stemmen voor de Toegankelijkheidsprijs

Wat hebben de Voedseltuin, Star Lodge Hotels en Bij Bosshardt Zuilen met elkaar gemeen? Enig idee? Alle drie zijn ze genomineerd voor de Toegankelijkheidsprijs van de gemeente Utrecht. Vandaag is de laatste dag dat gestemd kan worden.

Welk Utrechts initiatief is het meest toegankelijk voor mensen met een beperking? Welke organisatie of bedrijf mag wel eens in het zonnetje gezet worden? Over twee weken zal de gemeente voor de vierde keer de Toegankelijkheidsprijs uitreiken aan de organisatie die het beste open staat voor mensen met een beperking. Van alle initiatieven en organisaties in Utrecht zijn De Voedseltuin, Bij Bosshardt, Onbeperkt studeren, de MBO Utrecht hond en Star Lodge Hotels genomineerd. Vandaag is de laatste dag dat je kan stemmen.

Volgens Andrea Naphegyi, VN-ambassadeur voor de rechten van mensen met een beperking, is het goed dat er een toegankelijkheidsprijs is: “het is een middel om bewustwording te creëren, toegankelijkheid is op dit moment niet vanzelfsprekend.” Als je omgeving toegankelijk genoeg is, belemmert een beperking jou niet in je dagelijks leven. Daardoor neemt de kwaliteit van jouw leven toe. Naphegyi: “Er is behoefte aan bewustwording onder personen, overheidsinstellingen, organisaties, verenigingen en ondernemingen. Door het uitreiken van een prijs zetten we het onderwerp toegankelijkheid op de agenda en motiveren mensen en organisaties om in actie te komen”.

Wil je meer informatie over de Toegankelijkheidsprijs of de genomineerden? Wil je ook je stem uitbrengen? Klik dan hier!

Beperking/toegankelijkheid

terug naar boven