"Heeft dit probleem met mensenrechten te maken? Jazeker!"

Pleegzorg Nederland - Rechten van het Kind

‘Doneer je hek’ voor het tekort aan pleegouders!

‘Doneer je hek’: het is de slogan waarmee Pleegzorg Nederland aandacht vraagt voor het tekort aan pleegouders in Nederland. Op dit moment zijn er zo’n 19.000 kinderen in Nederland die een pleeggezin nodig hebben. Het gaat om kinderen tussen de 0 en 18 jaar, die even niet meer thuis kunnen wonen. Elk jaar komen er kinderen bij, maar het aantal pleegouders dat zich aanmeldt, groeit minder hard.

Heeft dit probleem met mensenrechten te maken? Jazeker! Elk kind in de wereld heeft recht op een veilige omgeving om in op te groeien.

Afgelopen woensdag startte de Week van de Pleegzorg. Pleegzorg Nederland vraagt aandacht voor het probleem en is de actie ‘Doneer je hek’ gestart: basisscholen kunnen hun schoolhek “doneren”, zodat Pleegzorg Nederland er een spandoek kan ophangen.

Meer weten over Kinderrechten? Kijk dan hier.

Beperking/toegankelijkheid Jeugd/kinderrecht Kinderrecht Kinderrechten

terug naar boven