"Utrecht kleurde letterlijk en figuurlijk in alle kleuren van de regenboog."

Stichting Utrechtse Canal Pride

Trots op de eerste Utrechtse Canal Pride

Bron - canalprideutrecht.nl

De eerste Utrechtse Canal Pride van afgelopen zaterdag 17 juni was een groot succes! Meer dan 25 versierde boten voeren met 1.000 kleurrijke en feestende deelnemers over de Utrechtse grachten. Aan de zonovergoten waterkant stonden zo’n 25.000 bezoekers de passerende boten aan te moedigen. Een mooie stap in de zichtbaarheid van de Utrechtse LHBT-gemeenschap.

Trots

Het doel van de Canal Pride is het zichtbaar maken van de LHBT+ gemeenschap, door ze een podium in de stad te bieden. Dat doel is zeker behaald en de organisatie kijkt dan ook trots terug op een geslaagde dag. “Utrecht kleurde zaterdag letterlijk en figuurlijk in alle kleuren van de regenboog“, zo geeft het bestuur van de Stichting Utrecht Canal Pride aan in hun terugblik op de dag. Onderaan de terugblik is tevens de aftermovie van de geslaagde dag te vinden.

Start van een traditie

De Canal Pride werd geopend door burgemeester Jan van Zanen. Hij gaf aan dat het evenement het begin is van een mooie traditie. De tweede Utrechtse Canal Pride staat dan ook al gepland: op 16 juni 2018 wordt tijdens het openingsweekend van het Midzomergracht Festival de Utrecht Canal Pride 2018 georganiseerd. De start van een mooie traditie waarin de LHBT-gemeenschap een podium krijgt. Houd voor meer informatie de website van de stichting in de gaten of volg de Facebookpagina.

Diversiteit LHBT Mensenrechten

terug naar boven